Gamintojas: Hödl Hof
Kategorija: Likeris
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 1 l
Stiprumas: 25 % vol.
Šalia vaismedžių ir vynuogynų stovi senoji Hödl Hof distiliavimo įmonė. Naudodami 300 litrų raugo distiliavimo katilą ir 200 litrų rafinavimo katilą iš gryno vario, užtikrinama gėrimų kokybė. Namų vaisiai keliauja iš vaismedžių trumpiausiu keliu į fermentacijos patalpas; ten jie švelniai ir temperatūrai valdomu fermentavimu yra fermentuojami.
Nuo kartų laikų pagal senąją Steirijos tradiciją gėrimai distiliuojami du kartus. Iš šio distiliato paimama tik aukščiausio laipsnio širdies dalis, o vėliau brandinama medienoje, stikluose ar nerūdijančiuose induose.
Birželio mėnesį rinkti zirbeno medžio raudonieji kankorėžiai, po to jie smulkiai supjaustomi ir apdorojami mišiniu iš Korn, obuolių distiliato ir Zirbeno dvasios, bei kelioms savaitėms brandinami. Per kelias savaites Hödl Hof skleidžia dervos kvapą, tarsi zirbeno medžiai stovėtų Alpėse.
Naudotos zirbenos kilusios iš zirbenų ūkininkų Obdacho kaime, Aukštosios Steierijos regione.
Degustacijos pastabos:
- Spalva: įprasta zirbeno raudona.
- Nosis: saldžiai kartus, dervinis, medienos kvapas.
- Skonis: pikantiškas zirbeno sulties skonis su miško ir medienos aromatų natomis.
- Poskonis: ilga, švelni ir truputį karti.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


